ISPARTA'NIN EVLADI YİĞİT ÜNAL İLK 10 FİNALİST ARASINA GİRDİ

"Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması'nda Isparta ili Yalvaç ilçesinden 3.Sınıf öğrencisi Yiğit ÜNAL, ilk 10 finalist arasına girmeyi başardı."

ISPARTA Yayın: 01 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 01.06.2023 11:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

KANGURU MATEMATİK NEDİR?
Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı 100'e yakın ülkede uygulanan bir matematik yarışmasıdır.
Dünyada 6 milyondan fazla Türkiye'de ise her yıl 100.000 civarında öğrencinin katılımıyla yapılmaktadır.

Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin arttırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği bir yarışmadır.

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Final etabına kalarak Türkiye derecesi alan ve ilk 10 finalist arasına girerek üstün başarı belgesi ve madalya almaya hak kazanan Yiğit Ünal’ ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.