KALDIRIMIN GENİŞLETİLMESİ VE OTOPARKIN KALDIRILMASI İÇİN ORTAK KARAR ALINDI

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özkanlar Kavşağı bölgesinde hizmet veren esnafla bir araya geldi.

ISPARTA Yayın: 08 Haziran 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 08.06.2024 16:06:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Buluşmada Özkanlar Kavşağından şehir merkezine geliş ve gidiş istikametinde her iki yolda bulunan kaldırımların genişletilmesi ve cadde otoparkının bu bölgede kaldırılması kararına varıldı. Başkan Başdeğirmen, Subay Lojmanlarının yanına yapılan yeraltı otopark alanının üstüne de çocuk oyun parkı ve çok amaçlı spor sahası yapacaklarını söyledi.  

Özkanlar Kavşağından şehir merkezine geliş ve gidiş istikametinde her iki yolda bulunan kaldırımlar genişletiliyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Özkanlar Kavşağından şehir merkezi istikametinde bulunan karşılıklı işyerlerinin esnafıyla bir araya geldi. Yapılan istişare sonucunda Subay Lojmanları yanına yapılan 450 araç kapasiteli yer altı 3 katlı kapalı otoparkın devreye alınmasının ardından bu istikametlerdeki yol kenarlarına araçların park edilmemesi ile kaldırımların genişletilmesi kararına varıldı. Tüm esnafın büyük memnuniyet duyduğu ve Başkan Başdeğirmen’e tam destek verilen bu çalışmalar Kurban Bayramının ardından başlayacak, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem esnafın ticaret anlamında rahatlatılması hem de vatandaşların daha geniş kaldırım kullanabilmeleri sağlanmış olacak. 
Bölgede bulunan esnafla Belediye Meclisi Toplantı Salonunda bir araya gelen ve yapmak istedikleri çalışmalara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, işyerlerinin önüne konulan araçların esnafın ticaretini engellediğini, kaldırımların dar olması dolasıyla da bazı problemlerin yaşandığını söyledi. Bölgenin şehrin en hareketli caddelerinden biri olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Buradaki problemi çözmek için daha önce esnaf arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Esnafımız oradaki kaldırımları genişletelim, araç parkını kaldıralım diyorlar. Önceden araç parkını kaldırdığımız zaman park için bölgede yer gösteremiyorduk ancak şimdi yeraltı katlı otoparkımız var. O yolları araç parkına kapatacağız, otopark arayanları yeni açtığımız otoparka yönlendireceğiz.  Kaldırımları 1-1,5 metre genişleteceğiz. Sizlerle istişare etmemizin sebebi budur” dedi.
Söz alan bölge esnafı daha önceden de bu uygulamanın yapılmasını istediklerini ifade ederek, kaldırımların genişletilmesi gerektiğini söylediler. Esnaf, “Kaldırım dar olunca müşteriler vitrinlere bakamıyor. 2 çocuk arabası kaldırımda karşı karşıya geldiği zaman tartışma çıkıyor, biz ayırıyoruz. Şehrin en transit geçiş noktası Özkanlar Kavşağı. Ne engelliler yürüyebiliyor ne de çocuk arabası olanlar yürüyebiliyor. Orada kaldırımları genişletelim ve otoparkı kaldıralım. Esnaf olarak kaldırımların genişletilmesi ve cadde otoparkının bölgede kaldırılmasını destekliyoruz. Yeraltı otoparkı için de teşekkür ediyoruz. Güzel işler yapıyorsunuz, takdir ve teşekkür ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
Bir esnaf da yeni inşa edilen yeraltı katlı otopark alanının üzerine ne yapılacağını sorarken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Orada çocuklarımızın oynayabileceği bir spor merkezi kuracağız. O bölgedeki aileleri düşündüğümüz zaman çocukların top oynayabileceği, parka gidebileceği bir alan yok. Çocuk parkı yapacağız, tenis kortu yapıyoruz. Ayrıca basketbol ve voleybol sahaları olacak. Bunlar o mahallenin ihtiyacını karşılayacak güzellikler. Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalara başlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.