TKDK 13. PROJE ÇAĞRI DÖNEMİNİ TAMAMLADI

Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Isparta'nın başvuru rekoru kırdığı 13. Proje Çağrı Dönemi'ni tamamladı.

ISPARTA Yayın: 15 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.12.2023 11:02:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Isparta, Türkiye'de yatırım ve hibe destek miktarı açısından en başarılı iller arasında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

TKDK tarafından yapılan açıklamaya göre, 13. Proje Başvuru Çağrısı'na Isparta'dan 39 proje başvurusu yapıldı. Bu başvuruların toplam yatırım tutarı 493 milyon lira ve hibe destek taleplerinin miktarı ise 260 milyon lira olarak belirlendi. Isparta, bu başvuru döneminde Türkiye genelindeki 42 il arasında yatırım ve proje açısından ilk 10 içinde yer aldı.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, başvuruların çoğunluğunun meyve sebze depolama ve paketleme sektöründen geldiğini belirtti. Yatırımcıların bir kısmının güneş enerji sistemleri ve soğutuculu tırlar gibi ihtiyaçları için destek alacaklarını ifade etti. Ayrıca, tarımsal kalkınma kooperatifleri ve birlikleri oluşturan 9 yatırımcının da TKDK hibe desteklerinden faydalanacağını söyledi.

Gülcü, projelerin çeşitli alanlarda gerçekleştirileceğini ve mevcut depolama sistemlerinin modernizasyonu, yeni ekipman alımları, soğuk hava depolarının yenilenmesi gibi çalışmaların yapılacağını belirtti. İl genelindeki tüm projelerin başarılı olmasını ve yatırımcıları desteklemeyi umut ettiğini ifade etti.

Isparta'nın TKDK'ya rekor düzeyde başvuru yapması, tarım ve kırsal kalkınma alanında ilin potansiyelini ve yatırımcıların ilgi ve iştahını yansıtan olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Isparta'nın tarımsal üretim ve işleme kapasitesinin artması, bölgede istihdamın ve ekonomik büyümenin desteklenmesi hedeflenmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.