VALİ BARUŞ HASAT GÜNÜNE KATILDI

Yalvaç ilçesi İleği köyünde hububat hasat gününe katılan Vali Baruş, biçerdöverle arpa biçti ardından ise traktör kullanarak balya yaptı.

ISPARTA Yayın: 26 Haziran 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 26.06.2024 17:08:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hububat hasatının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada anız yangınlarına dikkat çekti.

Hububat hasadının başlaması dolayısıyla Yalvaç ilçesine bağlı İleği köyünde hasat günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Aydın Baruş, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul ve çiftçiler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Baruş hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde hem orman yangını hem de anız yangını riskinin çok yüksek olduğunun altını çizerek tüm vatandaşları yangınlara karşı tedbirli olmaya davet etti.

Vali Baruş “Öncelikle yüce Allah’tan hayırlı, bereketli bir hasat sezonu diliyoruz. Hasat sezonları çiftçinin bayramıdır. Çünkü çiftçimiz ekmiş olduğu hububatın ürününü bu mevsimde almakta. Ailesinin geçimini bağladığı geliri bu mevsimde elde etmekte. İl Tarım müdürümüzün vermiş olduğu bilgiye göre bu yılın kurak geçmesi sebebiyle biraz verimde düşüklük olacak. Ama yine de Yalvaç ilçemizin Isparta genelindeki araziler içerisinde, hatta Türkiye genelinde ortalama verim açısından iyi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Bu yıl havaların kurak gitmesi ve nem oranın da düşük olması sebebiyle önemli bir risk var. Şimdi tarlalarımızı biçiyoruz ve anızlar ortaya çıkıyor.  Özellikle biçerdöver işletmecilerimizin herhangi bir kıvılcım sıçramasına karşı tedbirli olmak ve ani müdahale yapabilecek tanker veya tank bulundurması yerinde olacaktır. Kuru olduğu için saplar bir anda tutuşunca hızlı bir yayılma gösteriyor. Bu sefer biçilmemiş tarlalara sirayet ediyor ve ürün kaybına, mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Diğer taraftan orman alanlarına yakın tarlalarda da orman alanlarına sıçrıyor. Bu yangınların ülkemiz açısından çok üzücü kayıplara sebebiyet verdiğini görüyoruz. Bugünlerde Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerimiz bu açıdan riskli bölgelerimiz bu konuda çok dikkat etmemiz lazım. Yani birbirimizi uyaralım, köylülerimizi uyaralım, hasat yapan kardeşlerimizi uyaralım, kesinlikle buğday biçilen tarlalara izmarit atılmaması, herhangi bir şekilde ateş yakılmaması, temizlik amacıyla da olsa bahçelerde kesinlikle ateş yakmamaları gerekiyor. Bu anlamda herkesten duyarlılık rica ediyoruz.

Konuşmaların ardından biçerdövere binen Vali Baruş, operatörle birlikte arpa biçti, arta kalan sapları ise traktör kullanarak arkasına takılı makinayla balya haline getirdi.

Vali Baruş, hasat etkinliği sonrasında Yalvaç ilçesine geçti. Burada Yalvaç Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Baruş, Belediye Başkanı Mustafa Kodal’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçede son olarak, yakın zamanda yapımı tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunan Vali Baruş, binanın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.