VALİ BARUŞ AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ BERRA NUR APAYDIN'I KABUL ETTİ

Isparta Spor Lisesi sporcusu Berra Nur Apaydın ile antrenörleri Hasan Ali Şen ve Gamze Şen’i kabul etti.

ISPARTA Yayın: 03 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2024 14:11:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Isparta Valisi Aydın Baruş, 15-23 Haziran tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik Şehrinde organize edilen Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonası’nda Yıldız kadınlar +81 kiloda Koparma 75 kg Silkmede 98 kg toplamdaysa 173 kiloluk kaldırışlarla Avrupa üçüncüsü olan Isparta Spor Lisesi sporcusu Berra Nur Apaydın ile antrenörleri Hasan Ali Şen ve Gamze Şen’i kabul etti.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Aydın Baruş, ülkemize ve ilimize yaşatmış olduğu başarıdan dolayı Berra Nur Apaydın’ı tebrik ederek Isparta’da öğrencilerin akademik ve diğer alanlarda başarılı olmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Vali Baruş, “Berra Nur kızımız büyük bir başarı elde etti. Halter de kendi kilosunda Avrupa üçüncüsü oldu. Koparmada 75 kilo, silkmede 98 kilo, toplamda 173 kiloyla bu dereceyi elde etti. Berra Nur Seninle gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Spor Lisesi’nin başarılı bir öğrencisisin. Bizim öğrencilerimizin hem akademik olarak hem de diğer alanlarda başarılı olmasına çok önem veriyoruz. Tabi Spor Lisesi olması münasebetiyle öğrenciliğinin yanında spor alanında da başarılı olman ayrıca bir değer kazanıyor. Çünkü ilgi alanında spor yapıyorsun. Tabi senin başarın sadece Avrupa üçüncüsü olmaktan ibaret değil. Yine 2024 yılında yapılan yıldızlar, gençler, büyükler ferdi Türkiye halter Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldun. 2023 yılında yapılan Türkiye Halter Şampiyonası’nda da bir ikincilik elde etmiştin. Yine 2024 yılı Mart ayında yapılan Gençler Kız Halter Türkiye birincisi spor lisesi. Genç A kategorisinde de yine Türkiye ikinciliğin var. İnşallah bu başarıların artarak devam eder kızım. Çünkü sporda başarılı olmak insana ayrıca bir özgüven veriyor. İleride kendi ilgi alanında devam ettiğin takdirde de çok başarılı bir antrenör hoca veya spor yöneticisi olman çok doğal. İlimizden böyle başarılı gençlerin çıkması bizleri onurlandırıyor. Dün LGS sınavında Türkiye birincisi olan Mustafa Arel öğrencimizi kabul etmiştik, bugün de seni kabul ediyoruz. Her gün böyle başarılı öğrencilerimizi görmek bizleri ayrıca mutluluğa sevk ediyor. Bu başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. İnşallah senin gibi başarılı gençler daha fazla çıkar. Isparta’nın ismi daha fazla duyulur ve Isparta insanı da sizlerle hep gurur duyar. Bunu temenni ediyorum” dedi.

Avrupa Üçüncüsü olan Isparta Spor Lisesi sporcusu Berra Nur Apaydın kendine başarıyı getiren çalışma yöntemini Vali Aydın Baruş’a anlattı.

Isparta’da bu güne kadar yüzlerce sporcu yetiştiren Halter Antrenörü Hasan Ali Şen ise Halter konusunda Isparta’nın çok iyi bir noktada olduğunu söyledi.

Berra Nur Apaydın’ın başarısında büyük katkısı olan Antrenörü Gamze Şen ise Berra Nur’un çalışma ve performansıyla kendilerini şaşırttığını belirterek ileride iyi bir sporcu olacağını söyledi.

Berra Nur Apaydın’ı başarısından dolayı kutlayan Vali Baruş, henüz 17 yaşında olan sporcuya hediye takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.