İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR’DAN GÜL ÜRETİCİSİNE VE BORÇLU ÇİFTÇİYE MÜJDE!

MİLLETVEKİLİ CESUR İKİ ÖNEMLİ KANUN TEKLİFİ VERDİ;

ISPARTA Yayın: 12 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.04.2023 13:44:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

FAİZ BORÇLARI SİLİNECEK, BORÇLAR 5 YIL ERTELENECEK, ÜRETİCİNİN ARTIK YÜZÜ GÜLECEK
“YİRMİBİR YILDA ÇİFTÇİNİN HAKKI GASP EDİLDİ”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur tarım üreticilerinin sorunlarına ilişkin iki ayrı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Cesur, tarımsal üretim faaliyetinde kullanılan girdilerde Türkiye’nin dışa bağımlı olması, döviz kuru, enflasyon ve ekonomik kriz gibi genel ekonomide meydana gelen değişimlerden dolayı üreticilerin emeklerinin karşılığını alamadığını ifade etti. 
Milletvekili Cesur, verdiği kanun tekliflerinin ilki ile İYİ Parti olarak gül üreticisine kredi ve gelir desteği sağlanması, üretim bölgesi, pazarlama ve endüstri altyapısı tesis edilerek Türkiye’nin gül bitkisi üretiminde dünya piyasalarındaki konumunun güçlendirilmesini amaçladıklarını dile getirdi. Cesur, “Eğer üretici devlet tarafından yeterli desteği bulamadığı takdirde Türkiye’nin sektördeki lider konumu ve rekabet edebilirliği tehlike altına girecek, üretim alanlarını her geçen yıl artıran Bulgaristan, Çin, Fas gibi ülkeler Türkiye’nin sektör payını azaltacaktır” dedi ve gül üreticilerinin sesi oldu!.
Cesur, Meclis’e sunduğu diğer kanun teklifinin gerekçesinde “ Gıda tedarik zincirinde çok uluslu şirketlerin ve zincir marketlerin kar hırsına karşı küçük üretici yalnız bırakılmaktadır. Sözleşmeli üretim yoluyla çiftçi taşeron konumuna düşürülerek hakları gasp edilmektedir. Üretici emeğinin karşılığını alamadığı gibi en büyük pay aracılara ve büyük şirketlere gitmektedir. Çiftçilerimiz her geçen gün yoksullaşmakta, üretimden vazgeçip arazisini satmaktadır ve böylelikle kırsaldan kente göç artmaktadır.” açıklamalarında bulundu. İYİ Partili Cesur, Türk çiftçisinin artık para kazanamadığını, tarımsal desteklerin yetersiz ve geç ödendiğini ve çiftçilerin bu sebeple özel sektör ve bayiler dahil borcunun 370 milyar TL’ nin üstünde olduğunu belirtti. 
Cesur, bu sebeple üreticilerin maddi zorlukları aşması ve üretime katılmalarının teşvik edilmesi amacıyla Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan borçlarının beş yıl süreyle ertelenerek borç faizlerinin silinmesi ve icraların durdurulmasını öngören kanun teklifini TBMM’ne sunduğunu dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.