ISPARTA'YA YENİ PAZARYERİ VE YAŞAM ALANI KAZANDIRILIYOR

Isparta’nın en büyük mahallelerinden birisi olan ve çevresiyle her geçen gün büyümeye devam eden Gülistan Mahallesi’nde bulunan meydanlık yeniden düzenleniyor.

ISPARTA Yayın: 06 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 06.06.2024 12:18:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Pazaryeri de kurulan 9 bin metrekarelik alanda yapılacak düzenlemeyle bölgeye modern, yeni bir pazaryeri oluşturulacak. Esnafların müşterilerine daha konforlu hizmet verebilmesi amacıyla işyerleri yeni yerlerine taşınacak, vatandaşların ve çocukların daha güzel vakit geçirebilmeleri amacıyla yeşil dokunun korunduğu yeni yaşam alanları oluşturulacak, çocuk oyun parkları yapılacak. 
Gülistan Mahallesi meydanlığında uygulanacak yeni projeyle ilgili olarak bölgede incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgeye ilişkin hazırlanan ön taslak projeyi inceledi, teknik ekibiyle projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Buna göre 9 bin metrekarelik alanda yapılacak çalışmalar kapsamında bölgede bulunan kahvehane ve çeşitli iş yerleri alandaki 4 bin metrekarelik alan içine taşınacak, yeni binaları yapılacak. Önündeki yeşil alan çocukların ve vatandaşların hoş vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanına dönüştürülecek. Yeni yerlerine geçecek olan esnaftan boşalan bölge ve diğer kısımlarda yeşil doku korunarak modern bir pazar alanının yapımı gerçekleştirilecek. 
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgede uygulanacak projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gülistan meydanlığının pazaryeri olarak kullanıldığını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 9 bin metrekarelik alan içinde kahvehane, eczane, market gibi işyerlerinin bulunduğunu söyledi. Alanın tamamıyla ilgili olarak bir çalışma yaptıklarını aktaran Başkan Başdeğirmen, caminin alt kısmında bulunan bir yeşil alanın olduğunu ve buranın daha önce düğün salonu olarak kullanıldığını hatırlatarak, alanın boşaltıldığını ve o bölgenin de vatandaşların kullanabileceği bir şekle dönüştürüleceğini aktardı. Başdeğirmen, “O alanda çocuklarımızın vakit geçirebileceği, vatandaşlarımızın akşamları da dahil oturup zaman geçirebilecekleri bir şekle getiriyoruz. Pazaryerimiz çok büyük, bunun üçte biri kullanılıyor. Gülistan Mahallemiz nüfus olarak çok yoğunlaştı. Vatandaşlarımızın gerek akşamları gerek tatil zamanlarında, boş vakitlerini geçirebilecekleri güzel bir hale getiriyoruz. Bölgenin zeminini değiştiriyoruz, taban alanı genişletiyoruz. Burayı park haline de getirerek, yürüyüş yolları, çocuklarımızın bisiklet binebileceği, vatandaşlarımızın oturup sohbet edebileceği bir şekle dönüştürüyoruz. Vatandaşlarımızın buradan en iyi şekilde istifade etmelerini sağlayacağız. Bu alan bugüne kadar sadece haftada bir yarım gün Pazar alanı olarak ardından da otopark alanı olarak kullanılıyordu. Buradaki sosyal tesislerimizi, esnaf arkadaşlarımızı boşaltmış olduğumuz düğün salonundaki yere taşıyacağız. İş yerlerini yeni, modern bir şekle getireceğiz. Boşalan alanı da burada en faydalı hale getireceğiz. Projemize başlıyoruz. En kısa zamanda projemizi tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.