YENİ DÖNEMİN İLK SOSYAL TESİSİ HIZIRBEY'E YAPILACAK

Mahallelerimize gerekli hizmetler veriliyor

ISPARTA Yayın: 13 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 13.06.2024 16:37:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştirdi. Yedişehitler, Bağlar ve Hızırbey mahallelerinin talep ve önerilerinin alındığı muhtarlar toplantısında konuşan Başkan Başdeğirmen, yeni dönemin ilk sosyal tesisinin talep üzerine Hızırbey Mahallesi’ne yapılacağını söyledi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde başlattığı muhtarlar toplantısını yeni dönemde de sürdürüyor. Bu toplantılar sayesinde mahallelerin yatırım, talep ve isteklerini hızlı bir şekilde alan Başkan Başdeğirmen, talep ve önerilerin yerine getirilmesi için ilgili daire müdürlerine talimat veriyor. Yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısı Akkent Mahallesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Yedişehitler, Bağlar ve Hızırbey mahallelerinin talep ve önerilerinin alındığı toplantıya belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı. 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, 2024-2029 döneminin ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantının amacının Yedişehitler, Bağlar ve Hızırbey mahallelerinin talep ve önerilerinin alınması olduğunu dile getirdi. Bu toplantılara 2019 yılında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle başladıklarını ifade eden Büyükleblebi, “Bu toplantılar muhtarlarımızın kendilerinin ve mahalle sakinlerinin tespit ettiği mahalledeki aksaklık ve talepleri direkt başkanımıza iletilmesini sağlıyor. Bu toplantıların başarısı burada çıkıyor. Toplantıda talebi alınan mahallelerle ilgili yapılması gereken çalışmalar diğer toplantıya kadar yapılmış oluyor. Onun için bu toplantılar mahallelerdeki hizmet alımının hızlandırılarak devam etmesini sağlıyor” ifadelerinde bulundu. 
Muhtarlar Federasyonunda görevli olduğu için farklı şehirlere gittiklerini dile getiren Büyükleblebi, “Başka şehre gittiğimizde çöp tenekesinin oradaki temizliğe, sokakların temizliği ve çocuk parklarının güzelliğine bakıyoruz. En son gittiğimiz bir şehirde çöp tenekelerinin yanında çöpler yığılmış, her yerde sinek var, sineklerin vatandaşa verdiği huzursuzluk hat safhada. Sokaklarda asfaltlar çok bozuk. Muhtarlara ‘siz vatandaştan talep almıyor musunuz? diye sordum. Belediyeden talep ediyorduk talepler karşılanmayınca vatandaş muhtara talebi kısmış, muhtar belediyeye talebi kısmış. Öyle olunca şehir bozuk düzende kalmış. Belediye Başkanımız nezdindeki bu toplantıların sonucunda mahalle sakinlerimiz şuna inanıyor, muhtarımıza dediğimiz zaman muhtarımız belediyeden talep ettiğinde belediye geliyor, mahallemize gerekli hizmeti veriyor. Muhtarlara aşırı derecede talep var. Bunun da güzelliği başkanımızın daire müdürlerine talimatıyla işler yapıldığı için vatandaş da güveniyor. Başkanımız daha önce ‘biz şehrin her sokağını ilmek ilmek dokuyor, hizmet götürüyoruz’ demişti. Şu an içinde bulunduğumuz Akkent Sosyal Tesis hizmete girdi. Bu çok büyük ve çok güzel bir hizmet. Çocuklarımız için derslik ve kütüphaneler var. Bu yeni dönemde biz de muhtarlar olarak belediyemize yardımcı olacağız ve en güzel hizmetler başkanımızın duyarlılığında Isparta’ya kazandırılacak inşallah” görüşlerinde bulundu.  
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni dönemin ilk muhtarlar toplantısını yaptıklarını belirterek, toplantıların farklı zamanlarda devam edeceğini bildirdi. Bu toplantıların çok faydalı olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, amaçlarının her yere belediye hizmetlerini ulaştırmak olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Gökhan beyin söylediği gibi daha önce Akkent Mahallemizde böyle bir sosyal tesis yoktu” dedi.
Konuşmaların ardından Hızırbey Mahallesi Muhtarı Murat Dingil, Bağlar Mahallesi Muhtarı Fatih Korkmaz ve Yedişehitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı talep ve önerilerini dile getirdi. 
Hızırbey Mahallesi Muhtarı Murat Dingil, mahallenin en çok sosyal tesis talebinde bulunduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, bu talep üzerine yeni dönemin ilk sosyal tesisinin Hızırbey Mahallesi’ne inşa edileceğini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, sosyal tesis için hazırlıkların başlatılması talimatını verdi.
Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, mahallesinde Kazım-Hamide Hur Ata'ya ait evde çıkan yangın sonucunda binanın hasar aldığını, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibinin aileyle yakından ilgilendiğini söyledi. Özbey, “Başkanım sayenizde aile yalnız olmadığını hissetti. Sizlere teşekkür ediyorum. Ailenin de size çok selamları var” diye konuştu. 
Toplantının sonunda konuşan Başdeğirmen, muhtarların Kurban Bayramını kutladı. Isparta’nın kurban indirme geleneği olduğunu hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Keçeci ve Doğancı mahalle muhtarlarımız kurban indirme geleneğiyle ilgili çalışma yapıyorlar. Bu çalışmaya hep beraber destek verelim. 14 Haziran Cuma günü saat 15.00’da kurban indirme programımız Gökçay’da olacak. Ailelerimizi, çocuklarımızı getirelim” görüşlerinde bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.